ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση Συγγρού και Ζαλοκώστα 38 (έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ) Χαλάνδρι
Τηλέφωνο

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

 
 
 

Οι όψεις πορσελάνης από ολοκεραμικό υλικό που συγκολλούνται πάνω στο δόντι έχουν  αποτελέσματα με μακροπρόθεσμα καλύτερη αισθητική σε σχέση με τις όψεις σύνθετης ρητίνης για πιο φωτεινό χαμόγελο.

Για να προσαρμοστούν οι όψεις πορσελάνης αφαιρείται μία πολύ μικρή ποσότητα οδοντικής ουσίας, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος και ένα εξαιρετικά λεπτό στρώμα πορσελάνης συγκολλάται στα δόντια, από τα οποία έχει αρχικά αφαιρεθεί για να προσαρμοστεί το υλικό. 

Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη πάροδο του χρόνου, δεν προσροφά χρωστικές από το στοματικό περιβάλλον και διατηρεί αναλλοίωτη την αισθητική των δοντιών. Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που οι αισθητικές απαιτήσεις είναι υψηλές, όπως κάλυψη δυσχρωμιών οι οποίες μπορεί να προέρχονται από παλαιά σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης,

απονεύρωση, λήψη τετρακυκλίνης και άλλων φαρμάκων ή από υπερβολική φθορίωση των δοντιών, σύγκλειση διαστημάτων ανάμεσα στα δόντια, μόνιμα λευκά δόντια, για τη βελτίωση σχήματος και μεγέθους δοντιών, που μπορεί να έχουν σπάσει ή να εμφανίζουν κάποια συγγενή ανωμαλία (πχ. υποπλασία).Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις δύο ραντεβού και απαιτεί τη μεσολάβηση του εργαστηρίου. Αρχικά, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία του δοντιού με την αφαίρεση ελάχιστης ποσότητας αδαμαντίνης, την απομάκρυνση των δυσχρωμιών και την αναδιαμόρφωση του σχήματος του δοντιού. Κατόπιν ο οδοντίατρος, σε συνεργασία με τον ασθενή, επιλέγει το ιδανικό χρώμα και λαμβάνει αποτύπωμα το οποίο και αποστέλλει στο εργαστήριο. Σε επόμενη συνεδρία, οι όψεις πορσελάνης δοκιμάζονται στα δόντια και συγκολλούνται μόνιμα σε αυτά με ειδική ρητινώδη κονία διπλού πολυμερισμού, που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου.

 

Όψεις πορσελάνης για τη σύγκλειση του διαστήματος μεταξύ των δύο κεντρικών

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο επισκέψεις. Στην πρώτη προετοιμάζεται το κάθε δόντι για να δεχθεί την όψη πορσελάνης. Αφαιρείται η δυσχωμία, διορθώνεται το σχήμα και στη συνέχεια λαμβάνεται ένα αποτύπωμα το οποίο αποστέλλεται στο εργαστήριο και κατασκευάζεται το εκμαγείο όμοιο με το στόμα και πάνω σ’ αυτό θα ολοκληρωθεί η όψη πορσελάνης. Μέχρι να είναι έτοιμη αυτή προσαρμόζονται μεταβατικές όψεις από σύνθετη ρητίνη όμοιες με τα διπλανά δόντια. Στο επόμενο ραντεβού γίνεται η οριστική τοποθέτηση των πορσελάνινων όψεων. Συχνά εμφανίζονται αυτά τα μαύρα τρίγωνα. Αιτίες μπορεί να είναι ουλεκτομή και ουλοπλαστική για διόρθωση ουλικού χαμόγελου, θεραπεία περιοδοντίτιδας ή και υφίζηση των ούλων απλά λόγω ηλικίας.

 

Όψεις χρησιμοποιήθηκαν εδώ για την αλλαγή του σχήματος, του χρώματος των δοντιών και για τη σύγκλειση των διαστημάτων

 

 

Βελτίωση του σχήματος των δοντιών, αποκατάσταση αποτριβών και χημικών διαβρώσεων των χειλικών επιφανειών των άνω δοντιών και όψεις στους δύο κεντρικούς τομείς της άνω γνάθου


logo.png
Συγγρού και Ζαλοκώστα 38
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6896 597
E-mail: levi@prostheticdentistry.gr

Search